Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El Govern proposa una multa de 700.000€ a Renfe per la incidència a Gavà

  Els expedients referents a les estacions de Camp de Tarragona afectades segueixen oberts

  28 noviembre 2023 08:16 | Actualizado a 28 noviembre 2023 08:23
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L'Agència Catalana de Consum, dependent del departament d'empresa de la Generalitat, ha proposat una sanció de 700.000 euros a Renfe per la gestió de la informació i l'atenció als ciutadans després de la incidència ocorreguda a principis de maig a l'R2 Sud, a Gavà (Baix Llobregat).

  Renfe compta ara amb un termini de deu dies per recórrer la proposta de sanció, han informat fonts de la conselleria.

  El Govern va desplegar inspectors en les estacions de Rodalies de Barcelona-Sants, Passeig de Gràcia, Camp de Tarragona, Reus i l'Aldea-Amposta-Tortosa.

  Aquesta proposta de sanció respon només a un dels tres expedients oberts, el relatiu a les actuacions a les estacions de Barcelona-Sants i Passeig de Gràcia, mentre segueixen en tràmit dos més, els de les estacions del Camp de Tarragona, Reus i l'Aldea-Amposta-Tortosa.

  Consum imputa a la companyia pràctiques comercials deslleials, per acció o omissió, que poden haver comportat que els usuaris hagin estat mal informats al moment de decidir sobre la compra de bitllets, una infracció que es tipifica com a molt greu.

  L'"alteració social greu" provocada pels fets, que van generar "desconfiança" en els consumidors, i la posició prevalent de Renfe com a operador dominant en el sector s'han considerat circumstàncies agreujants.

  La incidència a l'R2 Sud la va provocar un incendi en un quadre de senyals que garanteix la seguretat de la circulació ferroviària entre el Prat de Llobregat i Castelldefels, si bé inicialment es desconeixien les causes que van generar les flames.

  L'informe final d'Adif va determinar que l'absència d'una forquilla, que va acabar provocant el trencament d'un fil de catenària, i la vandalització del sistema de terra figuren entre les causes que explicarien aquesta avaria.

  Comentarios
  Multimedia Diari