Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Assumpció Castellví: «Les entitats juguen un paper molt important»

Entrevista. La Festa Major de Sant Roc se celebrarà de l’11 al 16 d’agost. S’han programat una seixantena d’actes

09 agosto 2023 10:34 | Actualizado a 09 agosto 2023 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major de l’Hospitalet de l’Infant està a tocar. Una celebració que agruparà uns seixanta actes dirigits a totes les edats, gustos i procedències. La nova alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Assumpció Castellví, comenta la gran varietat d’actes de la programació i explica alguns dels projectes que tenen entre mans en el seu mandat.

Com encareu les festes d’enguany?

Són unes festes molt esperades i que generen molta il·lusió, no només al consistori, sinó per tot el poble. Estem al mes d’agost i, a part de la gent del poble, aquí també tenim molts turistes i molta gent de l’entorn que ve a gaudir de les nostres festes. Tenim moltes ganes de començar i de veure com els carrers s’omplen d’alegria.

Què ens pot explicar del programa?

Tenim una seixantena d’actes. Com els altres anys, la preparació ha anat a càrrec de la comissió de festes juntament amb la col·laboració de la regidoria de festes de l’ajuntament. A més, també tenim la sort que hi participen moltes entitats a causa del gran nombre d’actes que es realitzen.

Hi ha activitats esportives, musicals, gastronòmiques, pel jovent i pels infants, però sense deixar de banda els més grans. Són actes per totes les edats, gustos i procedències, i això fa que sigui una festa molt engrescadora que pot gaudir tothom.

Quins seran els plats forts d’aquesta Festa Major?

Creiem que totes les activitats tindran molta popularitat, però en l’àpat popular de la fideuà serem unes 850 persones i perquè no hi ha més lloc a la plaça, però en podríem ser moltes més, ja que hi ha hagut molt interès. Un altre acte a destacar serien les penyes, pel fet que allà ens aglutinem tots a celebrar les festes. Però considero que en haver-hi actes per tots els públics, tots són forts. Cada acte té el seu encant segons el gust de cada persona. Em costa destacar-ne algun, perquè totes les activitats que es faran són molt maques.

Quins altres eixos té la programació?

Estem molt contents, perquè es farà la trobada gegantera i sabem que tindrà molt públic i una gran participació d’altres colles. Però també hi haurà gent al concert dels Sírex, a la travessia del port nadant o a la pujada a peu a l’ermita.

També és important el dia 11 quan fem el pregó de festes, enguany a càrrec d’una mestra del poble, Marta Quer, actualment presidenta del Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant.

Quin paper juguen les entitats?

Tenen un paper molt important, perquè hi col·laboren activament cada any. Per exemple, tenim el club d’escacs que fa el seu campionat, els diables, la colla gegantera, la dansa de la vora de la mar blava...

Aquí totes les entitats, amb els que ells fan, també col·laboren fent el seu acte. Té molta importància per nosaltres la implicació de les entitats i associacions, perquè tot això pugui funcionar. A més, d’aquesta manera et fas teva la festa. Qui millor per organitzar una festa que la gent del poble.

Seran les seves primeres festes com a alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet.

Son les primeres com a alcaldessa, però com a regidora i veïna he vingut cada any. Sent alcaldessa les veuré diferent, amb més intensitat, però no seran les primeres. Hauré de tenir el meu rol d’alcaldessa, obrint la festa, donar pas al pregó i fer el xupinazo el dia de les penyes. Les viuré, ballaré i actuaré de la mateixa manera com he fet en edicions anteriors, però amb més intensitat. Faré la pujada a peu a l’ermita com ja ho he fet anys enrere. Això no canviarà.

És la primera alcaldessa del municipi.

Ser la primera alcaldessa té els seus reptes. Fa molta il·lusió, però tothom et té al punt de mira per veure com ho faràs. El projecte de Més Municipi va néixer sent una agrupació política municipal on es veuen reflectides totes les sensibilitats ideològiques del municipi. El que volíem era portar tot això a la pràctica, però al màxim. És a dir, anar incorporant gent al govern municipal, que també fos d’altres opcions i així ho hem fet. És una nova manera de fer política.

Heu format govern quatre dones.

Estar acompanyada de tres dones encara et dona més força. Han estat tres opcions polítiques que tenien, en aquest cas, una regidora i les hem incorporat al govern per poder representar millor al municipi. Al cap i a la fi, no són programes amb grans diferències, ja que es tracten d’unes eleccions municipals. Penso que podem fer molt bona feina i amb molt bones idees.

Quins projectes teniu pensats per aquest mandat?

Ens aboquem moltíssim amb la joventut i l’habitatge. En aquests dos mesos ja hem desencallat alguns projectes perquè es pugui fer més habitatge. El tema de la mobilitat també és important i volem que sigui més directa i àgil sobretot cap a les urbanitzacions.

També farem coses a la via del tren, començant amb la via verda i el desmantellament. En ser 5 nuclis urbans volem potenciar el turisme de platja, però també el d’interior i muntanya. I un altre aspecte a tractar és la transició nuclear.

Quins plans teniu al respecte?

Volem crear la figura d’un assessor o assessora per poder gestionar els fons nuclears i que aquests diners es quedin al municipi, sobretot a les nostres empreses. L’objectiu és tenir un futur postnuclear correcte i amb molts projectes.

Comentarios
Multimedia Diari