Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’EINA exigeix una gestió de la platja d’Altafulla amb criteris tècnics, no basada en interessos electorals

Els republicans demanen la convocatòria immediata del comitè de gestió de la platja per establir les següents actuacions de protecció del litoral de la localitat

23 junio 2022 14:58 | Actualizado a 23 junio 2022 15:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de l’episodi de mala mar de diumenge 19 de juny, la platja d’Altafulla s’ha quedat sense bona part de la seva sorra, malgrat que Costes de l’Estat la setmana passada just hi va fer una aportació d’uns 8000m3. Aquesta sorra era l’acordada per l’Estat i l’Ajuntament quan estava governat per l’EINA-ERC.

Lamentablement, l’actual govern d’Alternativa i Junts ha prescindit de l’assessorament tècnic necessari per que aquesta tasca de reposicions de sorra ajudi la platja tot l’any i no només els mesos d’estiu. L’EINA vol manifestar, novament, la importància de tractar la platja com a espai natural i d’alt interès turístic sota supervisió tècnica on, tot i que actuant sota aquests criteris, i degut a la pròpia fragilitat de la platja, som conscients que també hi hauria hagut la possibilitat de tenir pèrdues.

Aquests darrers dies s’ha demostrat que gestionar la platja sense criteris tècnics és una irresponsabilitat sostinguda per la necessitat de fer una actuació que només busca una rendibilitat electoral.

Per això, el Pla la de Xoc anunciat per AA que s’ha reduït a fer l’aportació ja projectada pensant només en la temporada turística no és viable i s’ha demostrat que era només fum. Lluny d’això, l’EINA-ERC, al llarg del nostre mandat, hem treballat per recuperar l’estat de la platja. Per aquest motiu, ens preguntem quin és el Pla de l’actual govern per la platja. Hi ha algun tipus de planificació i estratègia un cop acabi la temporada d’estiu? Sospitem que no.

És per tot això que l’EINA requerim la convocatòria d’un Comitè de Gestió perquè el govern ens exposi quins són els seus plans i on ens trobaran al seu costat sempre i quan la planificació torni a estar feta seguint criteris tècnics. Així doncs, tal com expressa l’ex-coalcaldessa Alba Muntadas: «Demanem la convocatòria, que ja s’hauria d’haver fet, del comitè de gestió de la platja per establir les següents actuacions on hi participin tècnics, associacions mediambientals, veïns i grups municipals”. Així doncs, amb la voluntat de realitzar una oposició en benifici d’Altafulla, com hem dit des del primer moment, ens posem a disposició del govern municipal per treballar plegats en aquest comitè.

Tanmateix, el grup municipal de l’EINA segueix a l’espera de poder conèixer els criteris dels tècnics que van aprovar el Pla de Xoc presentat per Alternativa Altafulla, i que va motivar la moció de censura contra l’equip de govern de l’EINA-ERC el qual havia de servir per fer front a situacions com la que s’ha donat a la platja entre ahir i avui.

Es pot estar més o menys d’acord amb el plantejament i actuacions del Pla de Gestió de la Platja (Altafulla Platja Viva), però cal saber quin és el Pla que proposa l’actual govern. En una platja les accions de xoc a curt termini topen amb la variable meteorològica que no es pot controlar.

Comentarios
Multimedia Diari