La cançó cambrilenca creada per salvar vides

El llançament d’aquest single té l’objectiu d’impulsar la campanya de crowdfunding iniciada fa uns mesos i arribar als 8.000€ de recaptació per cons-truir cuines sense fum a una àrea rural del Nepal

05 septiembre 2021 18:00 | Actualizado a 09 septiembre 2021 12:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ONG cambrilenca El Camí de la Solidaritat presenta el nou single “Breathe Again” per impulsar una campanya de crowdfunding i aconseguir recaptar 8.000 dels 50.000 euros que es necessiten per instal·lar cuines sense fum a les llars de l’àrea rural nepalesa de Bhimphedi.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos; el portaveu de la ONG, Ferran Capella, el productor Ivan Gould; la directora del programa Awasuka, Mònica Sans, i el president de Rotary Cambrils, Carles Rovira, han presentat avui el projecte amb una roda de premsa a l’Ateneu Juvenil de Cambrils.

El single, que es llançarà el proper 7 d’octubre, està produït per reconegudes personalitats del món musical i ha comptat amb el suport del Rotary Club Cambrils, l’Ajuntament de Cambrils i altres entitats.

La finalitat de la cançó és completament solidària. Es tracta d’empoderar dones i infants en risc d’exclusió a Bhimphedi (Nepal) a través del Programa Awasuka, impulsat per diverses organitzacions: Base-A, Petit Món i Rotary Club Kantipur de Kathmandu, a Nepal. La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i l’Acadèmia

Catalana de la Música també han fet possible el llançament i la difusió de “Breathe Again”.

La lletra de la cançó “Breathe Again” està inspirada en l’angoixa que senten les persones de les zones rurals de Nepal en viure en una llar poc saludable i plena de fum, on gestos tan fàcils com obrir els ulls, respirar o riure esdevenen gairebé impossibles. Alhora, és un cant a l’esperança que anima a no defallir i a la lluita global per aconseguir que respirar dins de casa deixi de ser un privilegi.

Entre les figures que han col·laborat per composar i produir la cançó, destaca Ivan Gould, productor musical independent, compositor i bateria del grup Ciao Marina. Gould és qui s’ha encarregat de seleccionar els talents involucrats en el single -com ara, les veus cantants-, de la mescla i estratègia de llançament de la cançó. D’altra banda, Dan Hammond, exproductor musical de Warner Music, ha assessorat Gould pel que fa a l’estratègia i al proveïment de contactes per l’elaboració de la cançó. Hammond és guanyador de 6 discs d’or, 3 discs de platí i ha treballat amb artistes de gran calibre com són Bruno Mars, Shakira o Jennifer López. A més, el DJ, productor i expert en consultoria musical Marc Griso ha dissenyat l’estratègia de comunicació i promoció del llançament de la cançó juntament amb l’equip d’El Camí de la Solidaritat. Un altre dels col·laboradors ha estat Fran Gutiérrez, que ha assessorat en l’estratègia de llançament i la difusió de “Breathe Again” en mitjans i plataformes de streaming.

També hi ha participat la plataforma Acqustic, que s’autodenomina com a “comunitat de música independent”, que ha contribuït a potenciar l’audiència del tema, ajudant en la seva distribució pels serveis en streaming, promocionant-ne el llançament i també assessorant els membres de El Camí.

En relació a la part més tècnica de la cançó, Pablo Oliver Tarré, productor musical independent que ha venut moltes de les seves cançons a discogràfiques com Sony Music, ha vetllat per la composició, el disseny de so, la coproducció, la gravació i la mescla de la cançó. Jan Español Sàrries, guionista, ha escrit la lletra i s’ha encarregat dels arranjaments de la cançó i del disseny artístic del videoclip.

Per últim, les cantants són Andrea Turienzo i Blanca Silva Santaularia. La primera, més coneguda com a Drei, és una jove cantant i compositora que triomfa a les xarxes socials i aquest estiu participarà en diversos festivals d’arreu del país i, a més, ha tret el seu primer tema d’estudi al juliol. Per la seva part, Blanca Silva Santaularia ha aportat el seu talent i coneixement sobre les tècniques de cant, a

banda de posar la seva veu a la primera versió de la cançó. Silva es va presentar al càsting del conegut programa de televisió Operación Triunfo l’any 2019, arribant fins a la fase prèvia a la televisada.

La fita d’aquest any d’El Camí

Enguany, El Camí de la Solidaritat, juntament amb totes les organitzacions que formen el Programa Awasuka, pretén finançar 500 cuines sense fum a Bhimphedi i altres zones rurals de Nepal. En aquestes àrees, és habitual cuinar fent servir llenya com a combustible i sense cap tipus de ventilació, de manera que les famílies ingereixen els gasos i substàncies tòxiques que emanen de la combustió. L’OMS xifra que 226.000 persones de tot el país pateixen malalties respiratòries i càncer; a més, inhalar aquests fums tòxics provoca la mort prematura d’unes 24.000 persones.

L’emergència socio-sanitària provocada pel coronavirus dota aquest projecte d’encara més urgència, doncs els habitants de les zones rurals del Nepal no disposen d’una casa saludable on confinar-se: les seves llars estan plenes de fum i no s’hi pot respirar ni, gairebé, obrir els ulls.

A dia d’avui, la xifra recaptada gràcies a les donacions d’empreses i particulars -com ara, les fetes en el marc de la campanya de crowdfunding engegada el mes de maig de l’any passat, entre d’altres-, ascendeix als 38.000 euros.

La intenció d’El Camí de la Solidaritat, sempre que les circumstàncies sanitàries ho permetin, és organitzar alguns esdeveniments per presentar la cançó i aconseguir sponsors perquè la xifra recaptada segueixi creixent, precisament, per aconseguir que respirar dins de casa deixi de ser un privilegi.

El Programa Awasuka ja ha utilitzat anteriorment la música com a eina d’educació al Nepal. Les cançons “Water Paani” i “Block, Wood or Stone”, disponibles a Youtube, van ser creades per Mònica Sans -directora del programa i cantant- per a conscienciar al públic nepalès sobre altres temes de salut.

Comentarios
Multimedia Diari