Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

«Volem que la Festa de Sant Miquel sigui un referent festiu a tot el Baix Camp»

Mont-roig comença demà la seva festa major, amb la voluntat de consolidar l’afluència de públic de l’any passat i atraure visitants dels municipis del voltant. El programa està pensat per a tot el públic

26 septiembre 2022 14:08 | Actualizado a 27 septiembre 2022 11:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mont-roig celebra, a partir de demà i fins diumenge, la Festa Major de Sant Miquel, amb una trenta d’actes programats i dirigits a tot el públic familiar.

Aquest és el primer any que la festa major recupera la total normalitat després de la pandèmia?

Exacte, és el primer sense restriccions, tal com estava el 2018. De totes maneres mantindrem els tres punts principals que vam implantar l’any passat perquè ens va funcionar molt bé: la zona de la vela, el parc Maria Martori, i el nucli antic, on s’instal·larà el Mercat de Sant Miquel que organitza l’associació El Portal.

La vela sembla una bona iniciativa en cas de pluja.

I ho és. Ja la vam llogar en edicions anteriors i n’estem molt contents. Enguany, a més, els food trucks posaran un escenari i amenitzaran l’espai amb música. Serà un intercanvi d’actuacions a la vela amb les actuacions a l’escenari dels food trucks.

Què destaca de la festa d’aquest any?

Hi haurà una trentena d’activitats pensades per a tots els públics: que els joves es sentin identificats, a més de les famílies, i sense deixar de banda el ball de festa major amb l’orquestra Meravella per a la gent més gran.

Què em pot dir de la pregonera?

És la Gloria Savall, mont-roigenca de tota la vida. Té molta relació amb la coral i a més ha sigut docent al municipi. Sempre ha estat molt implicada en tots els actes que les entitats han organitzat a Mont-roig.

I què n’esperen, d’aquestes festes?

Esperem tenir molta afluència de gent, que vingui no només la gent del municipi, sinó també gent de fora. Mont-roig té molt per oferir. Estic convençuda que amb el programa que presentem, ho aconseguirem. La gent té ganes de festa i crec que la gent respondrà. Volem que Mont-roig sigui un referent de festes d’aquesta època al Baix Camp.

La festa major havia perdut assistència de públic, però l’any passat es va recuperar. Confien a mantenir-ho?

Sant Miquel sempre ha sigut una festa de poble, ens ha costat molt que vingués la gent de fora. L’any passat vam celebrar la nit jove i el format de la festa amb la vela. Això crida molt l’atenció de la gent del voltant. A més, també vam allargar els dies de festa. Normalment la fèiem només el cap de setman, però l’any passat es va allargar a dijous. Aquest any s’ha avançat un dia més. A més, els espectacles que es portem són potents i amb formats que funcionen en altres llocs.

Aquest ha sigut el millor any de la història del municipi turísticament. Com ho valora?

Sí. S’ha notat moltíssim. Quant a festes, Sant Jaume a Miami va ser tot un èxit. Mai havíem vist el poble amb tantíssima gent. La gent tenia ganes de sortir al carrer amb total normalitat i realment això ha superat totes les expectatives que teníem.

Comentarios
Multimedia Diari