Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Marató de Sang torna al Teatre Tarragona per assolir un nou rècord de donacions

13 septiembre 2023 11:55 | Actualizado a 13 septiembre 2023 12:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona podrà tornar a presumir d’esperit solidari aquest dissabte, 16 de setembre, coincidint amb la Festa Major de Santa Tecla. El Teatre Tarragona acollirà la tradicional Marató de Sang, de manera ininterrompuda, de 9 a 21 hores. La campanya se celebrarà en un moment en què les reserves de sang estan més baixes del que és habitual després de l’estiu.

De fet, des del Banc de Sang i Teixits recorden que «la reserva de sang és per a 5 dies quan l’òptim és tenir reserves per a 8 dies. La donació és molt important durant tot l’any, ja que no hem d’oblidar que cada dia es necessiten 1.100 donacions per a garantir el subministrament als hospitals catalans». Per tot plegat, el dissabte es posarà novament el comptador en marxa amb l’objectiu de sumar més de 700 donacions de sang i 60 donacions de plasma a Tarragona.

En aquest sentit, el cap del Servei Territorial del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre del Banc de Sang i Teixits, Albert Soley, ha explicat que, a banda de la donació de sang, «estem potenciant la donació de plasma perquè ara mateix del plasma se’n fan medicaments i actualment aquests medicaments s’han d’anar a buscar a l’estranger, per la qual cosa l’objectiu és ser autosuficients». Per donar sang o plasma cal reservar cita a través de l’enllaç donarsang.gencat.cat.

«Esperem remuntar les donacions perquè Tarragona és la ciutat amb donants en un dia, ja que en una Marató vam arribar a les 1.670 persones, una fita que mai oblidarem»

Així, la Marató de Sang de Tarragona tornarà al seu format original d’una jornada. Al respecte, la membre de l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès, Núria Vilanova, ha agraït «la implicació de la ciutadania de Tarragona i l’altruisme dels voluntaris i de tot el teixit social de la ciutat». Així mateix, també ha recordat que «esperem remuntar les donacions perquè Tarragona és la ciutat amb donants en un dia, ja que en una Marató vam arribar a les 1.670 persones, una fita que mai oblidarem».

Aquest any la imatge del cartell la protagonitza la façana del Teatre Tarragona amb alguns dels elements del Seguici juntament amb donants i receptors de la donació de sang. De fet, la jornada solidària comptarà amb la visita d’alguns dels elements del Seguici més destacats. A més de la implicació de l’Ajuntament de Tarragona i de l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès com a organitzadors, la Marató també té el suport d’entitats de la ciutat que assisteixe a donar sang en grup i així recolzen la campanya solidària, mentre que altres col·laboren preparant detalls pels donants de sang com a agraïment d’aquest gest. Per acabar, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha agraït «la solidaritat i participació dels tarragonins i tarragonines que donen exemple aquell dia i durant tot l’any, fet que fa de Tarragona una de les ciutats més solidàries en donació de sang. Sempre està les nostres mans poder ajudar a salvar vides».

Comentarios
Multimedia Diari