Una cinquantena d’escoles fomenten la higiene de mans

Els departaments de Salut i Educació a les Terres de l’Ebre reprenen la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans i els escolars realitzen dibuixos sobre la importància del gest

06 mayo 2021 09:13 | Actualizado a 06 mayo 2021 09:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una cinquantena d’escoles de les Terres de l’Ebre han participat en un projecte per fomentar la higiene de mans. Un gest que avui, en plena pandèmia de la Covid-19, té més sentit que mai.

Impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des del 2009, el 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les Mans amb l’objectiu de mantenir la promoció, la visibilitat i la sostenibilitat mundials de la higiene de mans, una mesura simple i eficaç per a reduir les infeccions.

Des de l’any 2012 es va iniciar a l’Ebre un projecte a les escoles de primària consistent en un taller interactiu impartit per professionals sanitaris i un concurs de dibuix per fer arribar a les famílies la importància de la higiene de mans a través dels nens. L’any 2019 hi van participar 1.562 nens i l’any 2020, tot just començats els tallers, es van haver de suspendre per la Covid-19. Enguany l’activitat s’ha reemprès.

«Hem d’aconseguir entre tots que la higiene de mans siga un hàbit. És una mesura molt eficaç per prevenir la transmissió de microorganismes, i ara amb la pandèmia té tot el sentit», va valorar ahir la directora territorial de Salut, Mar Lleixà.

Amb el lema «Segons que salven vides: renta’t les mans!», el departament de Salut se suma per reconèixer la feina que duen a terme tots els professionals sanitaris, i no sanitaris, en  l’atenció que presten als malalts per la Covid-19 i en la prevenció de la transmissió del coronavirus.
Així, els infants han elaborat tota mena de dibuixos per aprendre i alhora conscienciar de la importància d’aquest gest per a tots. «Ja fa nou anys que treballem amb els alumnes. És un procediment senzill i econòmic que salva vides i ens evita infeccions», va explicar per la seua banda la directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montse Perelló.
 
Camp de Tarragona
L’Institut Català de la Salut Camp de Tarragona també va celebrar el Dia Mundial de la Higiene de Mans. A l’Atenció primària,  l’Equip d’Atenció Primària de Sant Pere i Sant Pau va realitzar un taller teòric i pràctic a la llar de jubilats del barri dirigit a la població. L’objectiu del taller és que la gent que assisteixi augmenti els seus coneixements sobre el tema i conscienciar sobre la importància del rentat de mans. També al CUAP de Reus van elaborar  un tríptic informatiu per impulsar el rentat de mans, tant a la ciutadania com als propis professionals del centre. 

A l’Hospital Joan XXIII s’ha fet difusió de material gràfic i informatiu propi i del Departament de Salut. A més, les infermeres de Medicina Preventiva i Grup Control de la Infecció van organitzar, amb les diferents unitats i serveis d’hospitalització, tallers de tècnica correcta d’higiene de mans i comprovació amb luminescència, tant entre professionals com usuaris. 

A l’Hospital Sociosanitari Francolí les animadores socioculturals del centre han impulsat nombroses accions relacionades amb el Dia Mundial de la Higiene de Mans amb la participació activa dels pacients ingressats, com un puzle amb il·lustracions de com fer una correcta higiene de mans i diversos tallers de com rentar-se les mans. 

Comentarios
Multimedia Diari