En marxa un nou servei de cangur de menors fora de l'horari escolar

Les polítiques públiques feministes a l’Ebre comptaran amb una inversió d’1,7 milions per millorar la vida de les ebrenques

01 febrero 2022 19:00 | Actualizado a 02 febrero 2022 11:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, i la coordinadora territorial del Departament d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, van donar a conèixer ahir les polítiques i mesures feministes que s’estan implementant per donar resposta a les necessitats i demandes de la ciutadania ebrenca. Comptaran amb una inversió d’1,7 milions d’euros.

«La transformació feminista ja ha començat i és imparable», va remarcar ahir Lleixà. «Són polítiques molt transversals que incorporen una mirada feminista a tots els departaments. Ha de ser un treball coordinat amb tots els departaments», insistí.

Així per exemple s’està treballant en un programa per oferir un servei de cangur per afavorir la conciliació familiar. S’hi destinarà mig milió d’euros a les ciutats de Tortosa i Amposta i als quatre consells comarcals ebrencs. Es tracta d’un programa per impulsar polítiques públiques per atendre menors de 14 anys fora de l’horari escolar, amb un servei de cangur puntual amb atenció a domicili o altres fórmules a través de casals d’estiu en vacances o ludoteques. Divendres es mantindrà la primera reunió per acabar de definir els eixos i requisits.

El Govern a les Terres de l’Ebre també treballa en garantir els drets sexuals i reproductius de les dones i en aquest sentit Lleixà ha afirmat que s’està avançant per tal que aquest 2022, si la situació sanitària ho permet, es puga oferir la interrupció voluntària de l’embaràs (avortament quirúrgic) al territori ebrenc.

Paral·lelament també es treballa per engegar al maig un prova pilot per a l’equitat menstrual, amb distribució de copes menstruals i altres productes d’higiene femenina als instituts, alhora que es vol reforçar l’educació sexual-afectiva, per prevenir possibles situacions d’abús i trencar mites encara presents a la societat avui en dia.

En aquest sentit per poder millorar la xarxa de serveis a les necessitats de les dones a les Terres de l’Ebre, s’ha constituït una comissió interdepartamental en l’abordatge de les violències masclistes, per donar una resposta des de la sensibilització i prevenció fins la recuperació de les dones quan malauradament es produeix un cas, com va explicar Lleixà. Així mateix, s’està desenvolupant al territori la futura llei de persones trans, per reforçar la xarxa d’atenció que dóna acompanyament a aquestes persones a les Terres de l’Ebre.

«També impulsarem accions per visibilitzar el talent femení del territori, recuperar la memòria i reparar la invisibilització de moltes dones al llarg de la història», declarà ahir la coordinadora. Així, ja s’està portant a terme un projecte de recerca de dones nascudes anteriors al 1947 per fer exposicions i un recull de biografies que serveixe per «crear referents» a les xiquetes d’avui dia.

Per tot plegat el delegat Albert Salvadó va afirmar que: «pensem que les Terres de l’Ebre podem ser referent quant a igualtat i feminisme. Tenim plenament la capacitat de coordinar-nos».

Comentarios
Multimedia Diari