Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Impulsen una taula de diàleg per avançar en el nou hospital de les Terres de l’Ebre

L’espai adquirit al Pla Parcial Camí de Roquetes és de flux preferent (inundabilitat)

03 octubre 2023 17:03 | Actualizado a 03 octubre 2023 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma per un Nou Hospital de les Terres de l’Ebre convocarà una «taula de diàleg» amb l’equip de govern de Tortosa, format per Movem Tortosa-PSC i ERC; els grups de l’oposició, Junts per Tortosa i la CUP, i la directora dels serveis territorials del Departament de Salut, Íngrid Roca. La voluntat és que treballin plegats «per desencallar» la situació dels terrenys per al nou hospital.

L’espai adquirit pel consistori al Pla Parcial Camí de Roquetes està qualificat d’àmbit de flux preferent (inundabilitat) i amb el reglament de 2016 no està clara la «viabilitat» per construir-hi un nou centre hospitalari. L’associació reclama als representants polítics que «deixin de marcar perfil» i s’alineïn per aconseguir el vistiplau dels organismes competents, com la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).

Després de reunir-se amb l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i amb l’exalcaldessa i cap de l’oposició de Tortosa, Meritxell Roigé, des de la Plataforma per un nou hospital de les Terres de l’Ebre s’han mostrat preocupats perquè la viabilitat dels terrenys que s’havien de cedir a Salut està en qüestió.

Junts per Tortosa ha defensat que van aconseguir una modificació del reglament de domini públic hidràulic de 2016 que permetria atendre les particularitats territorials i ambientals de Tortosa, a més de les morfològiques, ja que tota la trama urbana de la ciutat està inclosa en l’àmbit de flux preferent i queda molt limitat el desenvolupament de nous equipaments escolars o sanitaris.

Des del consistori temen que els canvis no assegurin que la CHE doni el vistiplau.

L’Ajuntament de Tortosa ha de fer un informe defensant «aquesta discriminació positiva» que reclama la plataforma per als terrenys del nou hospital, però necessiten també informes favorables dels organismes urbanístics competents.

Segons ha contat la Plataforma, l’alcalde Jordi Jordan es reunirà aviat amb la presidenta de la Confederació, però defensen que les forces polítiques territorials s’han d’alinear per aconseguir que la situació «no es dilati» més. Un dels portaveus del moviment social, Sisco Lahosa, ha reconegut que ja no es podrà complir amb el «cronograma» que van proposar al Parlament i el Govern de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari