Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Ràpita commemora els cinc anys del referèndum en un acte a la plaça 1 d’octubre

Veïns del municipi van patir les càrregues de la Guàrdia Civil

01 octubre 2022 13:24 | Actualizado a 01 octubre 2022 13:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça 1 d’octubre ha acollit aquest dissabte al matí l’acte institucional que ha organitzat l’Ajuntament de la Ràpita per commemorar els cinc anys del referèndum d’independència de Catalunya i els fets ocorreguts el 2017 a la població del Montsià. L’acte s’ha dut a terme a la plaça on van succeir les càrregues de la Guàrdia Civil contra centenars de veïns que volien votar. Per tal d’homenatjar l’aniversari, s’ha posat un ram de flors sobre el monòlit de l’1-O de la plaça, així com s’ha exposat un quadre d’Ignasi Blanch, elaborat després de les càrregues policials amb l’objectiu de transmetre un missatge de pau com es va fer en l’acte de ‘Versos contra la violència’ el 7 i 8 d’octubre de 2017 a Roquetes i la Ràpita. Una setantena de persones han assistit a l’acte en què l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha adreçat unes paraules a les persones assistents per rememorar com es va dur a terme la jornada i agrair, “de nou, la implicació dels rapitencs i rapitenques a l’hora de defensar les urnes i la democràcia”. Caparrós ha recordat que “aquell 1 d’octubre vam demostrar que tot el poble a una som invencibles i capaços d’aixecar murs per defensar la nostra gent i el nostre dret a la llibertat i a la democràcia”.

Tot seguit, s’ha fet lectura d’uns poemes extrets del llibre «Versos contra la violència», sorgit arran dels fets de l’1 d’octubre de 2017, amb aportacions de diferents poetes, artistes i persones anònimes que hi van voler participar. Les lectures les han fetes ciutadans de la Ràpita de manera voluntària. L’acte ha conclòs amb l’himne nacional de Catalunya, Els segadors, cantat per part de l’Orfeó Pau Casals, a qui s’ha sumat la resta d’assistents a l’acte.

Altres municipis de les Terres de l’Ebre també han recordat l’efemèride aquest dissabte. És el cas de Tortosa, amb un acte institucional a la plaça 1 d’octubre del barri de Ferreries a les 9.15 del matí, o Flix, amb un acte a Ca Don Ventura.

Comentarios
Multimedia Diari