Riba-roja recorre la sentència contra l’abocador

El contenciós-administratiu anul·lava la llicència d’obres del dipòsit de residus que porta en marxa ja dos anys

| Actualizado a 10 marzo 2022 16:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Riba-roja i l’empresa Lestaca, promotora del dipòsit controlat de residus industrials de classe II (no perillosos) i el centre de valorització de residus de les Valls, presentaran un recurs d’apel·lació davant la sentència contra el dipòsit de residus de Riba-roja d’Ebre.

Fa tres setmanes, el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona va anul·lar la llicència d’obres a l’abocador de Riba-roja d’Ebre, que va entrar en funcionament ja fa dos anys. La posada en marxa d’aquest dipòsit de residus i l’oposició de gran part dels alcaldes de la Ribera d’Ebre i del Consell Comarcal al projecte va causar polèmica al llarg del 2019 i principis del 2020.

El jutge va estimar així el recurs presentat per una dotzena d’ajuntaments de la Ribera i el Segrià, que s’oposaven al projecte i deixa sense efecte l’acord de la Junta de Govern local de Riba-roja d’Ebre del 4 d’abril del 2019, que va concedir la llicència d’obres. Argumentava que la llicència d’obres concedida és nul·la ja no per defectes formals de tramitació sinó per una qüestió de fons.

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, qui va liderar el moviment contrari al projecte de l’abocador de Riba-roja, va valorar positivament aquesta sentència, que demostrava «que alguna cosa no s’estava fent bé» al dipòsit, i tenia esperances que el projecte pugués aturar-se, malgrat que «el mal» ja estava fet, doncs el procediment jurídic va allargar-se en el temps i el dipòsit es va posar en marxa a principis del 2020.

La declaració de nul·litat de la llicència, però, encara podia ser objecte de recurs d’apel·lació davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat), com finalment ha ocorregut, segons ha confirmat al Diari l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez.

Amb tot, el batlle declina fer declaracions al respecte però confia que el recurs d’apel·lació funcione i que el dipòsit de residus puga continuar amb la seua activitat.

Ja fa tres setmanes l’alcalde de Riba-roja es mostrava serè al respecte de la sentència i apuntava que el tràmit de la llicència d’obres que va fer l’Ajuntament l’abril del 2019 era totalment correcte, a l’empara del Pla Especial Urbanístic de la Generalitat. Suárez ja va declarar en aquell moment que tant l’Ajuntament com l’empresa estaven estudiant la sentència i treballant «amb totes les possibilitats i estratègies» per tirar endavant amb l’activitat.

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, explica que després d’una reunió amb els alcaldes contraris al projecte, ara demanaran que es confirme la sentència inicial.

Comentarios
Multimedia Diari