Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Salut amplia els centres d’atenció primària de l’Ametlla de Mar i Roquetes

Els dos projectes s’han adjudicat de forma conjunta per 5,2 milions d’euros i es preveu que estiguin operatius a partir de l’any que ve

| Actualizado a 01 abril 2023 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Salut amplia els centres d’atenció primària (CAP) de Roquetes i l’Ametlla de Mar. Segons ha anunciat la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, la mesa de contractació ha publicat la proposta d’adjudicació conjunta de les obres a l’empresa UTE Roig Altuna i Uria, per un valor total de 5.203.070,71 euros i amb previsió que les dues ampliacions puguin entrar en funcionament a partir de l’any 2024. L’adjudicació del projecte és l’últim pas previ a l’inici efectiu de les obres.

El CAP L’Ametlla de Mar es va posar en funcionament l’any 1991, i actualment té una superfície construïda de 1188,56 metres quadrats, distribuïts en planta baixa, planta primera i planta segona. Disposa de set consultes de medicina familiar i infermeria, dos de pediatria i infermeria pediàtrica, dos d’odontologia, una Atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) i una sala polivalent. L’ampliació suposa una inversió prevista de 2,3 milions i, una vegada finalitzada, el centre sumarà una nova superfície de 819,45 metres quadrats construïts.

Es traslladarà a Roquetes la rehabilitació del CAP Baix Ebre i part de l’hospital

L’ampliació del CAP L’Ametlla de Mar es realitzarà en un solar adjacent de titularitat municipal, i el pla funcional contempla tres noves consultes d’infermeria, cinc consultes polivalents, i dos de rehabilitació (que permetran traslladar al mateix CAP el servei de rehabilitació ambulatòria), dos boxs polivalents i d’extraccions i, finalment, una nova Aula d’Educació Sanitària, que permetrà dotar d’espais per a la docència de residents.

Per altra banda, l’ampliació del CAP Roquetes suposarà una inversió de vora 2,9 milions i afegirà una superfície de 1.068 metres quadrats, que servirà per a poder traslladar el cent per cent de l’activitat de rehabilitació ambulatòria del CAP Baix Ebre i part de la rehabilitació ambulatòria de baixa i mitja complexitat de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC).

D’aquesta manera es preveu «poder destinar els espais de rehabilitació actuals a activitat assistencial específica d’un hospital de referència i, alhora, apropar als usuaris aquests serveis pel fet d’ubicar-los en una localització de més fàcil accés per la població», afirmen des de la Regió Sanitària. A més, aquesta ampliació permetrà també traslladar l’activitat de rehabilitació del CAP Baix Ebre per a poder destinar els espais alliberats per a poder destinar els espais a consultes polivalents per realitzar activitat assistencial de diferents serveis.

Íngrid Roca, gerent de la Regió Sanitària Terres Ebre, remarca «la importància de mantenir inversions per seguir millorant, actualitzant i fent créixer les infraestructures de l’Atenció Primària».

Comentarios
Multimedia Diari