Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Territori analitza la viabilitat d’un nou tren-tramvia a les Terres de l’Ebre

La nova línia, de 41 quilòmetres, connectaria Roquetes-Tortosa amb l’Aldea, Amposta, la Ràpita i Alcanar

| Actualizado a 25 noviembre 2022 13:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Territori ha adjudicat l’estudi de factibilitat d’un nou tren-tramvia a les Terres de l’Ebre. La nova línia connectarà, amb una freqüència inferior als quinze minuts, Roquetes-Tortosa amb l’Aldea, Amposta, la Ràpita i Alcanar.

La nova connexió, amb el pas del tren en trams interurbans i tramvia en trams urbans, haurà de preveure tant la intermodalitat com la connexió amb altres serveis ferroviaris a l’estació de l’Aldea per tal que esdevingui una ròtula ferroviària de connexió de les comarques ebrenques amb València, Tarragona i Barcelona. El document ha de valorar la seva viabilitat i incorporar una estimació del cost del projecte així com una proposta d’explotació del servei i una anàlisi de la demanda potencial. La redacció de l’informe, que s’ha adjudicat a Ayesa Enginyeria i Serveis per un import de 88.200 euros (IVA exclòs), s’ha d’executar en un termini de vuit mesos.

L’impuls d’aquest informe respon a la voluntat del Govern de configurar la mobilitat futura del país tenint en compte nous centres d’activitat que necessitaran la configuració de transports amb una «visió diferent de la tradicional que considera, principalment, la radialitat vers la gran regió metropolitana».

Comentarios
Multimedia Diari