del poble

07 abril 2024 19:47 | Actualizado a 08 abril 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Des de 1912, el flamant campió de la Copa del Rei és fidel a la regla no escrita d’alinear només futbolistes nascuts a Euskal Herria o que hagin estat formats en clubs bascos.

Euskal Herria engloba Biscaia, Guipúscoa, Araba, Navarra, Lapurdi, Zuberoa i Baixa Navarra. Malgrat aquesta limitació, l’Athletic és, amb el Barça i el Madrid, l’únic club que ha jugat sempre a la primera divisió.

Ha aportat jugadors mítics com Telmo Zarra i Rafael Morero, Pichichi, que dona nom al trofeu de màxim golejador. La base per poder mantenir aquest principi és Lezama, «els fonaments de l’Athletic i de la seva filosofia». Vaig estar a Lezama fent el Camí de Sant Jaume del Nord.

L’Athletic de Bilbao és un club que congrega molts simpatitzants. Un dels motius és la seva política de fitxar només jugadors bascos

A l’entrada hi ha una gran figura d’un lleó amb la samarreta roja i blanca del club. Els múltiples camps d’entrenament són impecables catifes verdes. Ens vam treure les botes de caminar i vam descansar els peus sobre l’herba fresca dels camps d’entrenament.

És fàcil entendre què té l’Athletic. Com fa el seu himne: «Erritik sortu ziñalako maite zaitu erriak». Perquè vas néixer del poble, t’estima el poble.

Comentarios
Multimedia Diari