Tast de voluntariat

La Trobada d´Associacions Socials de Tarragona (TAST) és una jornada de caràcter ludicofestiva

19 mayo 2017 22:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La visualització de les moltes feines que fan les entitats socials de Tarragona i els seus voluntaris tindrà un aparador d’excel·lència, el dimarts 2 de juny, a la Rambla Nova. Serà aquesta la segona edició de la mostra TAST (Trobada d’Associacions Socials de Tarragona) en una jornada de caràcter ludicofestiva que té com a objectiu la presentació i la difusió de l’extraordinària feina que fa el voluntariat a la demarcació de Tarragona. Una tasca que ja està ben reconeguda tant des de l’àmbit empresarial com també des de l’administració, especialment pel servei i el benefici que fa a la societat.

En aquesta mostra TAST, Càritas Diocesana de Tarragona, a més d’exposar els seus programes i serveis, presentarà també als transeünts la programació dels diferents actes que pensa portar a terme amb motiu de la commemoració del seu 50è aniversari i que tot just tindrà el seu inici aquest proper dissabte, 30 de maig, amb la celebració comunitària d’una eucaristia a la Catedral de Tarragona i la posterior conferència ‘Cinc grans reptes socials per a un món ferit, globalitzat i canviant’, a càrrec de Xavier Casanovas, director de la revista Cristianisme i Justícia.

Però reprenent el tema de la TAST, cal comentar que, a més dels estands, està prevista també la instal·lació a la Rambla Nova d’una carpa on les entitats realitzaran activitats: Abadia punxa música de la Muntanyeta; les manualitats de la Muralla i la Fundació Santa Teresa o el taller de percussió de La Tutela i els concs tibetans de la Fundació Onada són algunes de les accions que ompliran de color, música i bon ambient el principal passeig de la ciutat.

Per la seva part Càritas presentarà el projecte de roba Filigrana. Les voluntàries del rober del carrer August, que habitualment estan fent un taller d’Almazuelas o pedaços, impartit per la professora Conchita Trench, es traslladaran a la Mostra de la Rambla de 18.00 a 19.00 hores per fer uns punts de llibre amb roba reciclada i la incorporació de la frase de Gavahe «No hi ha ningú tan ric que no necessiti res ni tan pobre que no tingui quelcom per oferir». Finalment i com a cloenda es donaran els premis del 6è Concurs de relats, organitzat per la FCVS. Enguany, al concurs, s’hi han presentat les voluntàries Marisa Oteyza, de Càritas Parroquial de Salou, amb el relat Rosario, i Núria Ventura, de Càritas Parroquial de Valls, amb l’escrit Olor de tendresa. Uns relats que, tot i reflectir l’esperança, narren també la difícil i crua situació en la qual viuen els participants de Càritas.

Comentarios
Multimedia Diari