Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El doctor Pedro Sánchez

    26 agosto 2022 20:40 | Actualizado a 27 agosto 2022 07:00
    Josep Ramon Correal
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    L’altre dia van fer conya perquè durant el viatge a Colòmbia el mandatari espanyol era citat com el doctor Pedro Sánchez. Els comentaristes del programa no van trigar a treure el controvertit doctorat de Pedro Sánchez a la Universitat Camilo José Cela per acabar de fer la petaca al tractament de doctor.

    Em va estranyar que durant tota l’estona que van estar desfent-se de riure ningú no els advertís que a Colòmbia s’usa el tractament de doctor com aquí fem anar el de senyor. És a dir, allò que en espanyol d’Espanya és senyor Sánchez, a Colòmbia és doctor Sánchez.

    El programa La Linterna de la COPE no perd ocasió per clavar mossegada al president del Govern, Pedro Sánchez. A vegades, però, els tertulians es passen de savis

    He estat diversos cops a Colòmbia i allí soc doctor Correal. Alguns lingüistes sostenen que el millor castellà és el que es parla a Colòmbia. Cal saber, però, que si demanes un tinto no et serviran un vi negre, sinó un cafè. Si et pregunten ¿qué le provoca?, no estan insinuant res, sinó que només pregunten si t’apeteix prendre alguna cosa.

    Correrse a Colòmbia no és acabar de fer el fet, sinó simplement tocar el dos. I si algú exclama ¡qué pena!, no està mostrant cap tristesa, sinó que expresa que ha passat vergonya per alguna situació. Després d’escoltar els tertulians vaig exclamar en colombià: «¡Qué pena!».

    Comentarios
    Multimedia Diari