Un acord històric

El 2025 tindrem acabada l’estació de Bellissens, al sud de la ciutat, i el 2026 s’iniciaran les obres d’aquesta estació intermodal aeroportuària. Ho tenim tot encarrilat
 

03 abril 2022 08:19 | Actualizado a 03 abril 2022 08:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Gran pas endavant en matèria d’infraestructures. Aquesta setmana hem arribat a un acord històric per a la futura estació central intermodal i aeroportuària, un projecte estratègic treballat des del consens que aportarà qualitat de vida a la ciutadania, apropant-li el servei, i que impulsarà l’economia de Reus i de tota l’àrea metropolitana. L’emplaçament de l’estació, al terme municipal de Vila-seca i, en part, al de Reus, garantirà, amb tots els serveis, la interconnexió amb la xarxa de mobilitat ferroviària convencional, amb l’alta velocitat, amb el conjunt del transport públic urbà i interurbà, amb l’autopista, amb el futur tramvia i, molt important, amb l’aeroport de Reus, on tindrà accés directe. Perquè serà l’Estació de l’Aeroport. 

El treball dels ajuntaments, la Generalitat, el Ministeri de Foment i Adif ha estat clau per aconseguir arribar on som avui, celebrant des de l’acord un impuls necessari que dona sentit a la feina incansable de les administracions i de les institucions que en tots aquests anys hem estat al capdavant de les negociacions, en representació dels interessos col·lectius dels agents econòmics i socials i del conjunt de la ciutadania. A Reus ho hem tingut clar des de l’inici, i per això aquesta ha estat una qüestió que hem abordat també des del treball municipal, definit a la comissió d’infraestructures creada ad hoc i integrada pel govern de la ciutat i el grup municipal del PSC. 

Les obres de la futura estació, amb un pressupost de 35 milions d’euros, començaran el 2026 segons les previsions establertes pel govern central, i ara estem ja en condicions d’orientar els nostres projectes en aquesta direcció, amb la previsió que la nova infraestructura, una vegada entri en funcionament, doni servei a una mitjana anual estimada de 700.000 usuaris en una primera etapa, situant-se a tan sols 7 minuts en vehicle privat de Reus i de l’aeroport.

L’acord que hem fet efectiu obre una finestra d’oportunitats arran de la qual podem encarar, a partir d’ara, molts altres projectes. I més encara perquè també arriba emmarcat en una operació de país en xarxa per connectar els aeroports de Reus, Barcelona i Girona i que, junt amb la nova estació central aeroportuària, farà d’aquest nus de connexions un punt clau i estratègic per a la mobilitat de la ciutadania i del país.

Tanquem un capítol i n’encetem un altre. El 2025 tindrem acabada l’estació de Bellissens, al sud de la ciutat, i el 2026 s’iniciaran les obres d’aquesta estació intermodal aeroportuària. Ho tenim tot encarrilat. I ho fem amb la mateixa convicció i el mateix esperit de treball conjunt i amb visió de territori, amb la fortalesa de saber que anem per bon camí, amb pas ferm i una necessària visió metropolitana, agraint també la feina feta a institucions com la Cambra de Comerç i a totes entitats que han fet possible que avui siguem aquí. Des de Reus, continuarem treballant des del consens perquè el conjunt de peces que articulen el mapa real de les nostres aspiracions col·lectives com a territori es consolidin i donin suport i fonament al futur que tenim ja a tocar. Avancem.

Comentarios
Multimedia Diari