<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Botigues de joguines i llibreries de Reus mantenen una venda «estable» de jocs en català

Tot i que no parlen de xifres registrades, «creiem que el volum d’adquisicions és positiu»

05 enero 2024 19:33 | Actualizado a 06 enero 2024 20:00
Se lee en 1 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

Diferents comerços i llibreries de Reus reivindiquen la compra de jocs en català per tal de promoure l’ús de la llengua, venda dels quals es manté «estable», remarquen. Al capdavant de la botiga Joguines Somnis, situada al Passeig Comercial El Pallol, Pau Salvadó, expressa, per exemple, que «la venda de jocs en català enguany és semblant a la d’anys anteriors». La demanda, amb els anys, «s’ha estabilitzat i, tot i que no tenim xifres registrades, creiem que el volum de venda és positiu».

El botiguer també afegeix que, al seu comerç, els articles més venuts són els educatius: «Sobretot de les primeres edats, entre els cinc i sis anys». Salvadó diu, d’altra banda, que «sempre s’han de engegar accions perquè es promogui l’ús del català a tot arreu i, a través de la compra de jocs, és una bona manera».

La botiga Joguines Somnis «és establiment referent del Centre de Normalització Lingüística» i, a través del programa Totjoc, mitjançant el qual es difon i promociona el joc i la joguina en català, «es facilita que els productes lúdics en català tinguin més recorregut, tenim aquest compromís perquè creixin més les xifres de venda d’aquesta mena de productes». Hi formem part «des de fa molts anys», remarca.

Meritxell Barberà, de la botiga Tomàs Barberà –especialitzada en joguines i papereria, entre altres articles– esmenta que «gairebé tot el que venem al negoci són jocs en català i, si hem de demanar per catàleg un article disponible en les dues llengües, mirem que sigui en català, en un principi». Com ja van fer difusió des de l’Ajuntament a principis de setmana, fins a 19 botigues del Baix Camp i el Priorat són dins del catàleg de Totjoc, en què es pot consultar i fer recerca de botigues on poder comprar jocs en català (www.totjoc.cat). En aquesta plataforma, de fet, hi ha fins a 1.000 jocs en català existents amb informació detallada.

Sobre formar part d’aquest web, descriu Barberà, «creiem que no deixa de ser una altra forma d’ajudar-nos als comerços, quan es fa recerca de botigues». «El curiós del cas és que se’n venen molts de jocs de taula després de la pandèmia i la tendència segueix; ho veiem tant en famílies com en casos de joves, sobretot és un entreteniment a pisos d’estudiants», declara Barberà.

Des de la Llibreria Gaudí, Montsant Fonts, explica que, tot i que «tenim algun joc en català i se’n venen, el nostre gruix és de llibres, evidentment, i els que s’emporten més són de literatura; les criatures, més aviat, són de peces per a bellugar o finestres per obrir». «Col·laborem amb Totjoc i en tot on podem defensar l'ús del català», diu Fonts.

Més allunyada del nucli antic, hi ha la Papereria Llibreria Passeig de Misericòrdia, amb Mar Virgili Bosch, qui afirma que «jo també estic adherida al Totjoc, amb la difusió que fan ells, comerços com el meu tenen més moviment i sí que he anat venent, de jocs».

Comentarios
Multimedia Diari