Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La sort de dir-se Misericòrdia

Pràcticament una vuitantena de dones, noies i nenes que duen el nom de la patrona de Reus han participat aquest dimecres, 20 de setembre, a la XXIX Trobada de Misericòrdies de la ciutat

20 septiembre 2023 21:39 | Actualizado a 20 septiembre 2023 21:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prop d’una vuitantena de Misericòrdies, Coris, Coies... s’han reunit el vespre d’aquest dimecres, 20 de setembre, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus per celebrar la tradicional Trobada de Misericòrdies. Era ja la 29a vegada que ho feien, però la primera que les rebia Sandra Guaita com a alcaldessa de la ciutat «i em fa molta il·lusió», ha admès durant la benvinguda, i afegia: «Teniu la sort de portar el nom de la patrona». A més, Guaita ha recalcat la importància de la tradició de mantenir el nom de Misericòrdia.

De fet, preservar-lo és una de les raons de ser del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus, que actualment compta amb 233 integrants. No obstant, uns centenars més de nenes, noies i dones duen el nom de la patrona i la xifra de Misericòrdies a la ciutat ascendiria fins a prop de 540. La més petita té 3 anys, i és la Cori Morcillo Marín –filla d’una altra Misericòrdia–, mentre que la més gran és Misericòrdia Cavallé Tarragó, que aquest 2023 farà 100 anys.

En l’acte d’aquest dimecres, totes les assistents a la trobada han rebut un detall. A més, i com a novetat, el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, a través del Forn Sistaré, ha participat per primer cop de l’acte amb la iniciativa ‘Les Misericòrdies arriben amb un pa sota el braç’.

Així, han obsequiat a les Misericòrdies de més i menys edat amb una barra de pa de vuit quilos elaborada amb farina de Mestral. Era més gran que la Cori Morcillo, de 3 anys, però ella insistia en agafar la barra pel seu propi compte. La trobada va continuar amb un pica-pica al mateix palau consistorial.

Comencen les festes

Aquest dijous, 21 de setembre, Reus enceta oficialment les Festes de Misericòrdia. L’acte més destacat de la jornada serà el lliurament dels Guardons de la Ciutat 2023, a partir de les 20 h al Saló de Plens de l’Ajuntament. El títol de Fill Il·lustre de la Ciutat serà entregat al filòleg Josep Murgades Barceló. La medalla de la Ciutat serà per a la mestra Cori Bach Voltas i la Societat El Círcol, mentre que s’entregaran mencions honorífiques municipals a la Casa de Misericòrdia, el Col·lectiu H2O i al Ball de Cavallets.

Comentarios
Multimedia Diari