Un macroconcert liderat per Macaco i la Baixada d'Andròmines, principals novetats per Misericòrdia

El grup barceloní presentarà el seu nou disc 'Historias Tattooadas' a la Llibertat el dia 30 de setembre acompanyat per Fito Luri, Segonamà, Terra Ferma, Wences i Maika Barbero. La Festa Major tornarà a agrupar múltiples actes festius i religiosos a partir del pròxim dissabte dia 16.

05 septiembre 2017 09:32 | Actualizado a 08 noviembre 2017 13:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sant tornem-hi. Un cop superat ja el mes d'agost és hora de conèixer la programació de la Festa Major de Misericòrdia 2017. Una festivitat que enguany presenta importants novetats dirigides a tots els públics. Però anem a pams. En el camp més festiu destaca, en primer lloc, la marató musical que tindrà lloc el dia 30 de setembre amb motiu de la Reus Capital de la Cultura Catalana. Serà l'anomenat 'Concert de la Kapital' i el seu cap de cartell serà la formació Macaco que presentarà el seu nou disc Historias Tatooadas a la plaça Llibertat. A dalt de l'escenari l'acompanyaran també les actuacions del cantautor reusenc Fito Luri, Segonamà, Terra Ferma, Wences i Maika Barbero. Per tot plegat, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha definit aquest acte "com un dels gran atractius" de les festes.

El mateix dissabte dia 30 també tindrà lloc una altra novetat destacada. Es tracta de la Baixada d'Andròmines que comptarà amb la participació de diferents persones i entitats de la ciutat i de la qual aquest dimarts s'ha donat a conèixer el seu recorregut. Les andròmines sortiran del capdamunt del passeig Sunyer per continuar pels carrers Sant Celestí, Pròsper de Bofarull, Prat de la Riba i finalitzar a l'avinguda President Companys, a l'altura del Mercat Central. A més a més, i de forma paral·lela, també tindrà lloc un concurs d'apilar caixes de cervesa amb la posterior entrega dels premis als guanyadors. Aquest acte està organitzat per la Colla Gegantera del Carrasclet i els Xiquets de Reus

La Baixada d'Andròmines sortirà del passeig Sunyer i finalitzarà el seu recorregut a l'avinguda President Companys

Precisament, la colla de la camisa avellana serà l'amfitriona d'una  Diada Castellera de Misericòrdia, que cal recordar que és bianual, de màxim nivell. I és que el pròxim 7 d'octubre està previst que participin d'aquesta tretzena edició els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró. Però els castells no acaben aquí. I és que la diada castellera més vinculada directament a les festes de Misericòrdia tindrà lloc el dissabte 23 de setembre també al Mercadal amb els Nens del Vendrell i els Castellers de Sabadell.

Altres cites ineludibles per viure amb la més alta intensitat aquestes festes són: la tradicional cercavila A Reus, Correfoc!, previst pel dissabte dia 16 de setembre; la cercavila del Seguici Petit de la Ciutat, el dissabte 23 de setembre, o les diferents revetlles que s'organitzaran de matinada al local de La Palma amb el Festival Reggus, a la plaça Anton Borrell del Parc Sant Jordi amb l'orquestra La Golden Beat i a la plaça Llibertat amb l'Orquestra Cimarrón

El cartell de les festes

Més enllà del programa festiu, aquest dimarts també s'ha presentat el cartell de la Festa Major de Misericòrdia i que ha estat obra de la dissenyadora reusenca Marina Sans. Ella mateixa ha explicat que ha estat "tot un honor" dissenyar el cartell de les festes d'enguany i que ha intentat plasmar la tradició "però portant-la al terreny més innovador". En aquest punt destaquen les il·lustracions dels diferents elements festius de la ciutat i del mateix santuari i la utilització d'una gamma de colors que ha definit com a "retros". I és que un dels seus objectius ha estat crer un cartell que, a la vegada, pogués tenir similituds amb una l'etiqueta d'una ampolla de vermut. 

En el cartell es visualitzen diferentes il·lustracions dels elements festius de la ciutat

Al llarg de la presentació celebrada a l'Ajuntament, la regidora de Cultura també ha apuntat que les festes disposen d'un pressupost de 166.000 euros i també ha fet un repàs dels principals actes solemnes i religiosos. Aquests tenen lloc principalment el dia de la patrona a la plaça del Santuari i al seu interior. Entre aquests destaquen la baixada del Seguici Festiu de la ciutat, el tradicional correfoc del Ball de Diables o la solemne missa concelebrada a la plaça del Santuari. Un altre acte molt multitudinari és el Rosari de Torxes, previst pel dia 24 de setembre a partir de les 22.30h, i que transcórrer de la plaça de la Pastoreta fins al Passeig de Misericòrdia. Tampoc pot passar per alt l'acte d'entrega dels  Guardons de la Ciutat i que, enguany, homenatjaran a l' Escola Prat de la Riba, la Banda-Cobla Pare Manyanet, el Club Esportiu Santes Creus, la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, el Drac, el Ball de Prims i l' equip d'hoquei dels Reus Deportiu. En aquest sentit, mencionar també que el Ball de Pastorets de Reus celebrarà el seu desè aniversari. 

Congrés internacional “Món Gegant"

Malgrat portar-se a terme ja entrat el mes d’octubre, Montserrat Caelles també ha volgut destcara dins la programació de les festes de Misericòrdia el Congrés Món Gegant, que inclourà la presència de diferents ponents internacionals. El congrés, previst del 12 al 14 d’octubre en el marc de Reus Capital de la Cultura Catalana, comptarà amb la presència dels experts Jan Grau i Albert Rumbo (Catalunya), Íñigo Castellano (Navarra), Paul Spapens (Holanda), Jean-Pierre Ducastelle (Bèlgica), Setsuko Nakamura (Jap&oa cute;) i Nina Kammerer (EUA) com a ponents d’aquest simposi. Aquest congrés es completarà amb mostres, trobades i actes a l’entorn dels gegants els dies 14 i 15 d’octubre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari