Ara Reus planteja una exposició mundial itinerant de Gaudí

El canvi de nom de la regidoria i diversos festivals musicals, entre les propostes culturals de la formació

ACN

Whatsapp
El grup d'Ara Reus ha presentat aquest dijous les seves propostes en matèria cultural, com també ho ha fet CiU i el PSC. Foto: ACN

El grup d'Ara Reus ha presentat aquest dijous les seves propostes en matèria cultural, com també ho ha fet CiU i el PSC. Foto: ACN

El cap de llista d'Ara Reus, Jordi Cervera, acompanyat per Cori Fargas i Daniel Rubio, números 2 i 4 a la llista, ha presentat aquest dijous les seves propostes en matèria de cultura i patrimoni. La seva primera proposta és, precisament, canviar el nom de l'actual regidoria de Cultura i incloure-hi el concepte Patrimoni. Una exposició mundial i itinerant de Gaudí és una de les mesures que la formació proposa com a bandera de la cultura reusenca. Cervera també ha esmenat, com a punt fort del programa, la creació d'un calendari de festivals musicals i artístics des de Setmana Santa fins a l'estiu per revitalitzar la zona del Parc de la Festa, que ha estat "morta durant els últims quatre anys", ha dit.

"Reus gaudeix d'un patrimoni cultural, arquitectònic, artístic i històric envejable que cal conservar i ensenyar al món, no serveix de res tenir un tresor si el món no en té coneixement", ha afirmat Cervera. Ara Reus ha criticat que la passada gestió del govern de CiU i el PP permetés "la pèrdua de la cultura a Reus". "La crisi no ha d'afectar la cultura, és patrimoni de la humanitat i els serveis públics existeixen per assumir els costos d'aquestes activitats", ha afegit Cervera.

La necessitat de millorar els serveis de museus de Reus és una altra de les accions que planteja Ara Reus. L'agrupació vol obrir més hores els museus, també els caps de setmana, i recuperar espais actualment tancats com la fototeca de Reus, el Museu d'Art i Història de la Plaça Llibertat i la creació d'un Museu de la Setmana Santa.

Temas

  • Municipals 2015

Comentarios

Lea También