El republicà Josep Andreu revalida la victòria a Montblanc

Els resultats de la capital de la Conca van generar confusió fins ben entrada la matinada

26 mayo 2019 23:05 | Actualizado a 28 mayo 2019 18:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El republicà Josep Andreu tornarà a liderar l’Ajuntament de Montblanc. I ho farà després d’una nit electoral marcada per certa confusió. Si bé els primers resultats oficials i les valoracions donaven set regidors a l’Agrupament Catalanista de Montblanc- Acord Municipal (ACM- AM), amb majoria absoluta, la web del Ministerio de Interior on es publicaven resultats oficials li donava un escó menys –que anava a parar al PSC–, perdent així la majoria absoluta.

Al tancament d’aquesta edició diverses fonts consultades asseguraven que els resultats correctes eren els primers –set regidors per ACM-AM– i que hi havia hagut un error amb les dades del Ministerio, però tot i així, a les dues de la matinada encara no estaven rectificats i la confusió no estava solucionada.

Partint dels resultats que a Montblanc es van donar per bons en tot moment des de la finalització de l’escrutini, i segons els quals ACM-AM revalidaven la majoria absoluta, la reacció del seu líder, Josep Andreu, era d’optimisme.

De fet, manifestava que «hem d’estar molt contents d’haver revalidat la majoria davant d’un panorama d’eleccions molt atomitzat». També va posar de relleu la pèrdua d’un regidor, un fet que, segons va reconèixer, «després de tres legislatures de govern també és lògic». A més, va subratllar els bons resultats obtinguts per Junts per Montblanc, que se situa com a segon partit. «Intentarem governar amb les màximes amplituds necessàries tenint en compte la nova situació», afegia Andreu.

I és que el resultat de JxMontblanc va ser una altra de les notícies de la nit, aconseguint un creixement exponencial i situant-se clarament al capdavant de l’oposició amb cinc regidors.  
El PSC pot tornar a tenir presència al consistori amb un escó –si finalment el primer resultat és el bo–, després de quatre anys fora.

Comentarios
Multimedia Diari