El PP de Tarragona promet ajudes econòmiques a vídues amb fills menors

Alejandro Fernández vol impulsar a Sant Pere i Sant Pau un projecte d'habitatges tutelats per a gent grau

19 mayo 2017 22:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, planteja una bateria d'ajudes impulsades per l'Ajuntament per donar suport als col·lectius més vulnerables. L'alcaldable popular oferirà una ajuda directa de 400 euros a dones vídues i famílies monoparentals que tinguin fills menors a càrrec o fills amb discapacitat o malalties rares, i acreditin uns ingressos inferiors al salari mínim. Fernández també promet subvencionar amb 2.000 euros les petites i mitjanes empreses que contractin joves aturats o desocupats de llarga durada amb la condició que els facin indefinits després del primer any. El PP també proposa un projecte d'habitatges tutelats per a gent gran que arrencaria a Sant Pere i Sant Pau.

L'alcaldable del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, ha escollit el Centre Especial de Treball de l'Associació Aurora, ubicat al barri de Sant Salvador, per presentar les principals mesures en serveis socials. Fernández considera que les polítiques socials estan per ajudar "aquells que més ho necessiten i no per muntar Inipros". "Parlem de col·lectius que no estan sent prou atesos per l'Ajuntament", ha assegurat. El candidat dels populars ha anunciat una bateria d'ajudes econòmiques que, al seu parer, "no suposen grans despeses" perquè afecten col·lectius "que no són especialment nombrosos", però que corren un elevat risc d'exclusió.

Una de les propostes està destinada a les vídues que tenen fills menors a càrrecs o fills amb discapacitats o malalties rares, així com famílies monoparentals que es trobin en la mateixa situació, i que acreditin uns ingressos inferiors al salari mínim interprofessional. Fernández anuncia una ajuda directa de 400 euros per a aquestes persones, que hauran de justificar amb factures corresponents a material escolar o rebuts d'electricitat i gas durant els mesos d'hivern.

El segon àmbit que Fernández vol potenciar és el de l'habitatge en la gent gran. Segons el candidat del PP hi ha moltes persones d'edat avançada que viuen en pisos que no disposen d'ascensor o en immobles deficients. "Tarragona és la única capital que no té una planificació pròpia d'habitatges tutelats. Una responsabilitat que s'ha d'exigir a la Generalitat però també a l'Ajuntament, que amb Smhausa s'ha dedicat a fer obres de tota mena", ha exposat. En aquest sentit, el PP vol recuperar 600.000 euros de la cooperativa de Sant Pere i Sant Pau per endegar-hi un projecte d'habitatges tutelats.

La tercera proposta del PP de Tarragona en serveis socials està adreçada a un col·lectiu "que ha estat oblidat", com és el dels joves aturats i els desocupats de llarga durada. Fernández opina que l'Ajuntament no ha impulsat mesures "amb sentit", perquè considera que l'administració no és qui té més capacitat de contractar. A més, segons denuncia, iniciatives com els plans d'ocupació arriben a pocs beneficiaris. Per aquest motiu, Fernández garanteix ajudes de 2.000 euros a les petites i mitjanes empreses que contractin joves aturats i desocupats de llarga durada, amb la condició que, després del primer any, els ofereixin un contracte indefinit.

Comentarios
Multimedia Diari