Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Restauració del mausoleu de Jaume I a l’Ajuntament de Tarragona

  És un monument modernista de Lluís Domènech i Montaner, declarat Bé Cultural d’Interés Local (BCIL) l’any 2021

  07 noviembre 2022 12:39 | Actualizado a 07 noviembre 2022 12:43
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El Museu d’Història ha encarregat un projecte de neteja i restauració del mausoleu del rei Jaume I ubicat al Palau Municipal, que es durà a terme al llarg d’aquesta setmana. Aquest és un monument modernista de Lluís Domènech i Montaner, declarat Bé Cultural d’Interés Local (BCIL) l’any 2021.

  Els treballs consisteixen en la neteja de la pols acumulada des de la darrera intervenció l’any 2019 i de la restauració puntual d’algunes tessel·les malmeses, així com una actuació per tal d’assegurar-ne la resta. També es treballarà en la prevenció de l’oxidació de parts del monument.

  $!Restauració del mausoleu de Jaume I a l’Ajuntament de Tarragona

  Les actuacions es fan amb un elevador i per aquest motiu l’espai central del pati resta tancat durant tota la setmana, fins divendres 11 de novembre. Es podrà circular pel passadís lateral. La intervenció es a càrrec de l’empresa LESENA i té un cost de 4.930€.

  El monument

  Lluís Domènech i Montaner va escollir la simbologia d’un vaixell per allotjar les despulles del rei Jaume I. A la tomba, l’arquitecte va deixar constància dels símbols que van caracteritzar el rei Jaume I: les seves corones i els seus escuts, que parlaven de les seves conquestes i dels seus reialmes. Els materials principals son la pedra, les tessel·les en mosaic i estructures de ferro.

  L’any vinent, 2023, se celebra el centenari de la mort de Domènech i Muntaner i l’Ajuntament durà a terme una sèrie d’activitats a l’entorn tan d’aquest vestigi, com de la figura d’aquest arquitecte modernista tan rellevant.

  Comentarios
  Multimedia Diari