Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Bellvei impulsa un ajut per modernitzar els comerços

Les sol·licituds es poden demanar fins al 30 de juny i cobreixen un 50% de la inversió amb un màxim de 1.000 euros per establiment

| Actualizado a 31 enero 2023 11:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Bellvei, a través de la regidoria d’Hisenda, ha posat en marxa una nova convocatòria d’ajuts econòmics que estan adreçats a modernitzar el comerç local. L’objectiu principal és ajudar que els establiments del municipi promoguin la innovació i accessibilitat als seus locals.

El regidor d’Hisenda, Josep Carles Galofré, ha assegurat que es poden millorar aspectes com posar un cartell nou al local, habilitar l’entrada al comerç per fer-lo més accessible o posar més il·luminació als aparadors.

L’import subvencionat cobrirà la meitat del cost total de la inversió, amb un màxim de 1.000 euros. Encara que l’actuació impliqui un cost de més de 2.000 euros, l’ajut seguirà sent de 1.000 euros com a topall.

La iniciativa està sobretot enfocada a introduir canvis per assolir els nous reptes de sostenibilitat i eficiència energètica d’avui dia. «Per exemple, poden canviar la lluminària que tinguin instal·lada per llums led, o substituir les neveres que siguin més velles per unes que gastin menys energia», ha comentat Galofré.

A més, la subvenció de suport al comerç local també engloba renovar la tecnologia i les pàgines web, realitzar actuacions destinades a millorar la seguretat dels establiments o instal·lar sistemes de reciclatge o d’eliminació de residus com la maquinària de premsat i compactació. Galofré ha remarcat que «el ventall d’actuacions és bastant ampli, però en general, es valorarà posar el comerç al dia i modernitzar-lo».

Animen el comerç a participar

Aquesta convocatòria és la segona edició d’aquests ajuts. L’any passat va ser la primera i només els van demanar tres comerços. El regidor d’Hisenda ha comentat que varis factors eren que hi ha pocs comerços al municipi i que quan es va presentar per primera vegada, aquests ja havien fet les obres: «S’ha d’entendre que al ser la primera vegada, els quatre o cinc comerços del municipi que volien fer algun tipus de reforma ja les havien començat i no s’hi van poder adherir».

És per això que aquest any treuen la subvenció ara al gener per poder tenir temps de marge per demanar els ajuts. De totes maneres, a partir d’ara l’Ajuntament de Bellvei vol donar suport al comerç local oferint aquesta subvenció any rere any.

La partida pressupostària d’enguany és de 4.000 euros, tot i que des del consistori han afirmat que «si hi ha alguna allau de sol·licituds s’ampliarà el crèdit i els establiments es posaran en una cua per poder ser subvencionats».

Els criteris per determinar l’atorgament d’accés a la subvenció serà l’ordre d’entrada de presentació de les sol·licituds. Es poden beneficiar d’aquestes subvencions les persones físiques o jurídiques que tinguin activitat mercantil al terme municipal de Bellvei. Poden ser locals de petit comerç al detall o establiments de restauració de fins a 10 treballadors. Les sol·licituds es poden presentar fins al dia 30 de juny d’aquest any.

l Tindran més opció de rebre la subvenció aquells comerços que facin actuacions dirigides a potenciar una economia baixa en carboni i la millora energètica i sostenible dels seus aparells. També si instal·len sistemes que possibilitin el reciclatge, la reducció i l’eliminació de residus als seus establiments.

Comentarios
Multimedia Diari