Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Taula per la Democràcia "no accepta" el 155 i crida "al diàleg, la defensa de l'autogovern i la mobilització"

El manifest de la manifestació a Barcelona exigeix la llibertat de Sànchez i Cuixart i la retirada dels càrrecs de sedició

 

ACN

Whatsapp
Estelades i cartells per la llibertat de Sànchez i Cuixart a la manifestació de Barcelona el 21 d'octubre. FOTO: ACN

Estelades i cartells per la llibertat de Sànchez i Cuixart a la manifestació de Barcelona el 21 d'octubre. FOTO: ACN

La Taula per la Democràcia ha avisat aquest dissabte que "no accepta" l'anunci de l'aplicació de l'article 155 de la constitució, que pretén "destituir el govern de la Generalitat escollit democràticament" i "intervenir les institucions de manera totalment injustificada". En la lectura del manifest a la manifestació del centre de Barcelona per a l'alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, l'actriu Lloll Bertran, en nom de la Taula per la Democràcia, ha fet una crida "al diàleg, a la defensa de l'autogovern de Catalunya i de les seves institucions". "Anunciem que continuarem mobilitzant-nos al carrer", ha dit Bertran. A més, el manifest ha remarcat la llibertat immediata dels presidents de l'ANC i Òmnium i la retirada dels càrrecs de sedició. "Totes les entitats de la Taula per la Democràcia ens autoinculpem, perquè si manifestar-se és un delicte, ens declarem culpables", assegura el manifest llegit per Bertran.

"La Taula per la Democràcia ja va deixar clar en el seu manifest fundacional que ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que vulneri els drets humans i les llibertats fonamentals de Catalunya, i això és el que fem avui", assegura el manifest que ha llegit Bertran. 

Bertran ha denunciat que Cuixart i Sànchez estan empresonats per "manifestar-se pacíficament". "Creiem que en un estat democràtic, el segle XXI, no és acceptable encausar i empresonar qui crida pacíficament a la manifestació", ha remarcat. 

El manifest exigeix que "s'aturi l'aplicació indiscriminada i injustificada del codi penal" i "s'encari el conflicte polític amb procediments polítics, de manera dialogada i serena". La Taula per la Democràcia ha preuat, també "la resposta de la societat catalana, exemplar", a la situació política. "Per cada dret vulnerat, milers de persones, al carrer, defensant-lo. No acceptem amenaces ni violència, i responem amb la mobilització pacífica i ferma", assegura el manifest que ha llegit Bertran. 

Pel que fa a l'aplicació del 155, la Taula per la Democràcia ha condemnat l'intent "injustificable" de destituir la Generalitat "nomenant a dit els responsables". "Volem deixar clar des de la Taula per la Democràcia que no acceptem aquesta decisió del consell de ministres del govern de l'Estat, no l'acceptem", ha dit Bertran. "Cridem al diàleg i a la defensa de l'autogovern de Catalunya i de les seves institucions escollides democràticament", ha afegit. 
 

Temas

Comentarios

Lea También