Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La problemàtica gestió de les deixalleries de Roda i Torredembarra arriben al Consell

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, abandera la petició perquè el Consell Comarcal del Tarragonès convoqui un Consell d’Alcaldes

06 octubre 2022 12:48 | Actualizado a 06 octubre 2022 12:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El succés ocorregut fa dues setmanes a la deixalleria supramunicipal de Roda de Berà durant el qual FCC Medio Ambiente, empresa adjudicatària de la seva gestió, va prohibir l’accés al servei als autònoms i petits empresaris, ha estat l’espurna necessària perquè l’alcalde Pere Virgili digui prou.

Al maig de 2020 va entrar en funcionament la concessió de la gestió del servei de recollida i tractament dels residus municipals i de la deixalleria supramunicipal per part de l’empresa FCC Medio Ambiente, a través d’un conveni d’adhesió amb el Consell Comarcal del Tarragonès.

Després de 28 mesos de funcionament del servei, i que els serveis tècnics municipals hagin identificat deficiències i molts aspectes millorables en les prestacions que l’integren, i com preveuen el plec de prescripcions tècniques de l’adjudicació, Virgili creu necessari celebrar un Consell d’Alcaldes al més aviat possible.

És per això que des de l’Ajuntament s’ha redactat una carta, la qual ha estat enviada als alcaldes dels municipis que integren el Tarragonès, perquè la firmin i trametre-la amb totes les signatures al Consell Comarcal del Tarragonès, per tal que el seu president (Óscar Sánchez, alcalde de Constantí) convoqui un Consell d’Alcaldes extraordinari.

D’acord amb el Text refós de la Llei de l’organització comarcal de Catalunya, el Consell d’Alcaldes s’hauria de reunir almenys un cop cada tres mesos, convocat pel president del consell comarcal. En no complir-se, preveu que “també es pot reunir a instància del ple o d’una tercera part dels alcaldes que l’integren”.

Comentarios
Multimedia Diari