Alerten que l’espoli d’oliveres monumentals augmenta a les Terres de l’Ebre

El GEPEC-Ecologistes de Catalunya, Ecologistes del Sénia i Salvem lo Montsià culpabilitzen els diferents governs catalans i partits polítics

| Actualizado a 14 diciembre 2018 11:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El GEPEC-Ecologistes de Catalunya, Ecologistes del Sénia i Salvem lo Montsià denuncien l’increment de l’espoli d’oliveres monumentals, centenàries i mil·lenàries a les Terres de l’Ebre i en culpabilitzen als diferents governs catalans i als partits polítics. Les entitats ecologistes denuncien que Catalunya és, pràcticament, l’únic lloc del món on les oliveres monumentals segueixen sense gaudir de cap protecció legal. 

També parlen d’organismes internacionals que fan ressò de la importància mundial d’aquest patrimoni com són les oliveres mil·lenàries i monumentals. A finals de novembre, per exemple, la FAO, organisme pertanyent a l’ONU, declarava com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM) les Oliveres mil·lenàries del territori del Sénia. Els tres grups reclamen que, tot i aquests continuats reconeixements, a Catalunya les oliveres monumentals segueixen sense tenir cap protecció legal. En aquest sentit culpabilitzen els diferents governs catalans i partits polítics. 

La problemàtica segueix i, de fet, hi ha hagut un augment de l’espoli de les oliveres de les Terres de l’Ebre, que són arrancades i venudes diàriament.

Fa uns mesos el PSC presentava al parlament de Catalunya una proposta de llei de protecció de les oliveres monumentals. Segons les entitats ecologistes, era una llei amb moltes mancances, però era un primer pas cap a una possible protecció real d’aquests monuments.

Les entitats ecologistes expliquen que van elaborar un document amb apunts per millorar la proposta de llei, i remarquen la seva sorpresa quan els grups parlamentaris d’ERC i de Junts per Catalunya van presentar una esmena a la totalitat amb la intenció de fulminar la proposta de llei presentada pel PSC. En aquesta línia, GEPEC-Ecologistes de Catalunya, Ecologistes del Sénia i Salvem lo Montsià demanen urgentment una llei per protegir el patrimoni de les oliveres monumentals de les Terres de l’Ebre. 
 

Comentarios
Multimedia Diari