Montblanc espera el túnel

23 mayo 2023 19:03 | Actualizado a 24 mayo 2023 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

El debat electoral de TAC12, Nova Conca i Ràdio Montblanc no va ser una bassa d’oli, però poc se’n va faltar. Els cinc candidats a l’alcaldia de Montblanc: Oriol Pallissó (ERC); Josep Andreu (Montblanc progressa); Marc Vinya (Junts per Montblanc); Juan Manuel Cabello (PSC); i Ramon De Domingo (Desperta, poble), van mantenir una discrepància sostinguda, fins al punt que el moderador, Xavier Abelló, els va espavilar: «Estan vostès tímids aquesta vegada. A veure si hauré de parlar jo».

No va caldre, però el cert és que les coincidències sobre les necessitats de Montblanc van ser més grans que les discrepàncies. Tothom va concórrer a valorar la importància que tindrà per Montblanc l’obertura del túnel de Lilla, però advertint que tal com pot ser una porta d’entrada al poble, també hi ha el risc que sigui una porta de sortida.

Cimalsa, Bonpreu i el túnel de Lilla van centrar el debat sobre el futur de Montblanc. El candidat De Domingo va proposar una «empresa energètica municipal»

Josep Andreu va lamentar el «malefici» de la pèrdua d’habitants que pateix Montblanc i la Conca, mentre Pallissó recomanava que «és millor viure a Montblanc que sota el barret de la petroquímica».

La frase del debat també va ser del candidat d’ERC: «Si tanquem el petit comerç, ens n’anem tots a prendre pel sac». Es pot dir més fort, però no més clar.

Comentarios
Multimedia Diari