Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Boles de neu a Reus

  ‘Un Nadal rodó’. La Llibertat estrena un muntatge d’escenes típiques d’aquestes dates dins de sis grans boles. Una esfera ofereix llum i música. Hi ha caldo, xocolata i vídeos 360

  01 diciembre 2023 21:55 | Actualizado a 02 diciembre 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Sis grans boles de neu instal·lades a la Llibertat, amb tot d’escenes pròpies d’aquestes dates a l’interior, són la gran novetat de Reus és Nadal, la campanya nadalenca que la ciutat desplega fins el 7 de gener. Miguel Ángel Sánchez i Víctor García se les miraven atentament ahir, amb els seus fills Gonzalo i Álex. «Són de goma? Com les han unflat?», els preguntaven els nens, que havien participat també en alguns dels tallers programats a la haima de la mateixa plaça.

  El muntatge recrea els moments més tradicionals del Nadal. I cada bola du el seu títol: El pessebre, Històries al voltant del foc, Àpats i família, El dia més curt de l’any, Cap d’any i Els Reis. La representació de la llum del sol travessant els finestrals del Campanar en el solstici d’hivern posa el toc local a la proposta. Les boles evoquen tant les que poden fer-se quan neva com el guarniment dels arbres o els típics suvenirs que se sacsegen.

  «Venim cada any a veure el Nadal, i més d’un cop», comentava Sánchez, i apuntava que «aquesta vegada és diferent», però «als petits els hi ha agradat, volien mirar-se les llums i no els ha importat que no hi hagi pista de gel». Les atraccions de fira infantils s’han traslladat aquest 2023 al parc Sant Jordi i «realment allà estan millor. Tot queda recollit i és fins i tot més segur perquè no circulen cotxes», opinaba García.

  Llibres per pintar i tasses

  Però a l’espai de la Llibertat, que s’ha batejat com Un Nadal rodó, hi ha més coses. A l’estand de Reus Promoció és possible comprar llibres per pintar i tasses amb el lema de la campanya. Les tasses tenen una utilitat in situ. I és que l’Agrupament Escolta la Mulassa i el Forn Huguet venen caldo i xocolata calenta per prendre al lloc.

  Carla Sugranyes, cap de Raiers de l’Agrupament, explicava ahir que «Cal Sendra ens dóna el caldo, que amb el fred ve de gust, i nosaltres el servim per recollir fons i marxar de campament d’estiu». En aquests primers dies, ja han sortit les primeres desenes de racions. I al capdavant del Forn Huguet, Ramon de la Fuente apuntava que «a més de la xocolata, tenim minipanetones, piruletes i preparem les nostres neules artesanes».

  Entre les boles de neu també hi ha un lloc on tothom qui vulgui pot fer-se vídeos en 360 graus. Ricard Domènech, que s’encarrega d’enregistrar-los, comentava que «la gent queda encantada perquè serveixen per ensenyar-los a xarxes i són diferents». El primer cap de setmana se’n van fer 580 i ahir, dia fluix pel fred i el vent, hi havia cua.

  L’altre gran atractiu de la plaça és una enorme esfera, de fins a 12 metres de diàmetre, que ofereix espectacles de llum i música tots els dies a les 18, les 19, les 20 i les 21 hores, cada deu minuts. El primer es va dur a terme coincidint amb l’encesa del passat 24 de novembre.

  Reus Promoció ha posat en marxa, al seu estand, un sorteig de sopars a restaurants, lots de productes o cistelles que servirà també recollir dades sobre la procedència dels visitants o sobre els punts forts de la campanya.

  Comentarios
  Multimedia Diari