Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

«Cal que més nenes es diguin Misericòrdia»

Fins a 540 reusenques duen el nom de la patrona. La més petita, la Cori Morcillo, té dos anys. El Grup de Misericòrdies vol mantenir viva la tradició

22 septiembre 2022 22:03 | Actualizado a 22 septiembre 2022 22:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«T’agrada dir-te Misericòrdia?», li preguntaven a la Cori més petita de Reus, la Cori Morcillo, de només dos anys. I ella no dubtava: «Sí!». La nena és la reusenca més jove amb el nom de la patrona. Ahir, durant la trobada de dones que segueixen aquesta tradició local, la presidenta del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus, Misericòrdia Salvadó, va demanar que «més nenes es diguin així» i que «això no es perdi mai perquè és un orgull».

En aquestes dates especials per a les Misericòrdies, Coris, Coies, Còrdies o Micoies, Salvadó va expressar que «volem que es parli de nosaltres i de la nostra aportació a la festa, després de dos anys de pandèmia». Precisament la Verge de Misericòrdia va ser un far a la ciutat durant el més dur de la Covid. Així va recordar-ho l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que va explicar que, «quan gairebé tot tancava, el Santuari seguia obert». «Darrere de Misericòrdia, ve Reus», va dir. El prior, Joan Antoni Cedó, va destacar que aquest «és un nom importantíssim i que dóna identitat a les persones que el porten».

Amb dades de l’Ajuntament, a Reus hi ha 540 Misericòrdies empadronades. Moltes d’elles van citar-se ahir al saló de plens per tornar-se a veure les cares en aquest 2022 en què la festa recupera la normalitat. I van endur-se, com a record, un skyline de Reus. Per a la presidenta del Grup Cultural de Misericòrdies, la trobada és un acte «que té molt de valor» perquè «ens sentim protagonistes» i suposa una estona per «ajuntar-nos».

Però, de moment, la més petita continua sent la Cori Morcillo. Reus la va conèixer pràcticament només néixer, al març del 2020, per la fita de ser la primera Misericòrdia en molt de temps. La Cori «va arribar abans d’hora i, per això, va haver d’estar-se un parell de mesos a l’hospital, però tot ha anat bé i ara està esplèndida i molt gran», explica la seva mare, Misericòrdia Morcillo. «Tota la vida deia que quan tingués una nena li diria Cori i finalment així ha estat», afegeix. El desig de totes, ara, no haver d’esperar massa per conèixer una nova Misericòrdia.

Comentarios
Multimedia Diari