Parlar d’emocions i treure rendiment de les xarxes desde Reus

La Fundació Mn. Frederic Bara engega el projecte ‘Petites històries del Centre Obert’

25 junio 2021 10:13 | Actualizado a 25 junio 2021 10:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella de Reus té engegat el projecte ‘Petites històries del Centre Obert’, en el qual una quinzena de nens i nenes de dos grups de primària, assistents al Centre Obert de l’entitat, ha participat en l’enregistrament d’una sèrie de vídeos breus penjats a les xarxes socials (es poden trobar al compte d’Instagram de la Fundació que du per nom @fundacio_bara).

En aquestes càpsules, els infants exposen –tot mirant a càmera i amb un fons canviant– quines són les seves experiències lligades al Centre Obert, els seus primers records i quines són les seves aficions, entre altres qüestions. «Aquest projecte va sorgir durant una activitat al centre en la qual acostumem a parlar dels sentiments. En una enquesta, preguntàvem de com se sentien al Centre amb els educadors i els companys i van sortir temes d’allò més interessants», explica l’educador i coordinador de la Fundació, Javi Veraguas.

Van veure que els infants responien, que els agradava la idea i que podien organitzar-ho tot  ràpidament, emmarcat dins un vídeo on els més petits poguessin parlar amb música de fons. Són històries reduïdes en les quals cadascú explica qüestions de si mateix. Al projecte ‘Petites històries del Centre Obert’, els joves han pogut anar perfilant les seves històries i han posat el focus en el qual a ells realment els importa. «A l’hora de fer un guió, han sorgit moltes aportacions i ens plantegem si donarem continuïtat al projecte o de si, potser, el podem obrir a més grups del Centre Obert, perquè està tenim una molt bona rebuda», manifesta.
 

Resumir i fer memòria
 

L’enregistrament de cadascuna de les peces audiovisuals ha servit, també, per als nens i nenes per fer l’exercici de resumir informació i fer memòria. Els vídeos es gravaven amb telèfon mòbil i ells anaven aprenent-se les diferents informacions preparades a trams. «És gratificant  veure com s’ha desenvolupat tot perquè, amb les seves pròpies paraules, copsen el que senten i això és molt important en aquestes edats; que se sàpiguen comunicar», esmenta.

A l’entitat reusenca treballen les emocions des d’un vessant positiu, tot impulsant la recerca de solucions que ajudin a un mateix. «Treballem, també, el concepte de família. Certament, no pensàvem que aquesta activitat aniria tan lluny i que prosperaria com ho ha fet», declara.
 

Comentarios
Multimedia Diari