Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Pradell de la Teixeta constitueix comissió gestora després de la mort d’una de les regidores

  L’altra regidora va deixar el càrrec i hara només hi ha dues persones al govern municipal d’aquest municipi del Priorat

  14 diciembre 2022 11:07 | Actualizado a 14 diciembre 2022 11:48
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament de Pradell de la Teixeta (Priorat) està governat des d’aquesta setmana per una comissió gestora municipal. Els vocals gestors han estat designats per la Conselleria de Presidència a proposta del mateix equip de govern.

  El consistori s’havia quedat amb només dos dels quatre regidors elegits a les últimes eleccions municipals després que un renunciés a mig mandat i l’altra va morir en un accident. L’alcaldessa de Pradell, Lourdes Aluja, ha explicat que estan «sota mínims» i que no poden «tirar endavant si no som més gent».

  Segons el nombre d’habitants de Pradell de la Teixeta, el consistori hauria d’estar format per cinc regidors. Les eleccions municipals passades, el maig de 2019, només es va presentar una llista electoral amb quatre membres, per tant un dels llocs ja va quedar vacant.

  Junts per Catalunya va obtenir 72 d’un cens total de 128. Llavors van prendre possessió Josep M. Durán, Antonieta Cabré i Núria Pedrola, amb Lourdes Aluja al capdavant. Abans de la pandèmia, Pedrola va renunciar, i l’agost passat, Cabré va traspassar després d’un accident.

  Amb aquests fets, l’Ajuntament de Pradell ha quedat amb només dos regidors, i el nombre és inferior a les dues terceres parts dels membres de la corporació que marca la llei. Aquesta situació va portar a la tramitació d’una comissió gestora municipal provisional conformada per tres veïns de Pradell: Andrés Pizarroso, Paula Fernández i Maria Teresa Albero, que tenen les mateixes funcions que un regidor.

  L’alcaldessa Lourdes Aluja ha lamentat que es troben en una situació «feixuga» i que esperen que amb les tres persones que s’han d’incorporar, puguin repartir-se de nou les tasques de manera que «la feina sigui més equitativa». Un cop designats els titulars de la gestora, està previst que abans que acabi l’any puguin prendre possessió del nou càrrec.

  Comentarios
  Multimedia Diari