Prades vol fomentar el turisme familiar i actiu amb la col·laboració d’empreses

El consistori donarà un nou impuls a la marca turística Guies de les Muntanyes de Prades mitjançant activitats a l’entorn

08 julio 2021 09:18 | Actualizado a 08 julio 2021 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Prades reinaugurarà la marca turística Guies de les Muntanyes de Prades, que va ser creada el passat 2017. El consistori vol donar-li un nou enfocament mitjançant la col·laboració amb empreses que ofereixin activitats a l’entorn de les Muntanyes de Prades. Tot tenint en compte que el municipi, a l’estiu, «passa de 600 a 6.000 habitants», es vol fomentar el turisme familiar i actiu, i donar al visitant una oferta d’activitats variada. L’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, va expressar que, per aconseguir aquests objectius, «les empreses són necessàries». 
Les entitats que es vulguin unir a la nova marca han de complir una sèrie de requisits, com per exemple oferir activitats vinculades al poble de Prades i complir amb la normativa en vigor per a la realització de l’activitat.

El Parc Astronòmic Muntanyes de Prades és una de les empreses que forma part d’aquest projecte. Les activitats nocturnes i les observacions astronòmiques que ofereixen són el seu principal atractiu turístic. A més, part de l’equip de l’entitat té coneixements en astrofísica. En aquesta línia, un dels seus treballadors, Aleix Roig, va destacar que volen apostar per «talent del territori».

Des de Prades Aventura, una altra de les entitats que forma part d’aquesta sinergia, Marc Rocamora va remarcar que es tracta un parc «totalment autosostenible» i que col·labora de manera activa amb altres empreses de la zona. En la mateixa línia, Arnau Bosch, de Gorg Aventura, va apostar per «tenir cura de l’entorn i de la seva biodiversitat».

De cara als pròxims mesos, Bargas va manifestar que existeix una certa incertesa: «Sabem com estem avui, però no sabem com estarem demà». En línies generals, es preveu un bon estiu turísticament parlant. Aprofitant la línia de subvencions promoguda per la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament ha contractat un agent cívic amb l’objectiu de regular els espais de lleure. A més, s’instal·laran dos parquímetres, un al carrer Àngel Guimerà i un altre al carrer Colomers. Els dos pàrquings tenen capacitat per a 100 cotxes, i l’horari de pagament serà de les 9 a les 14 h i de les 16 a les 20 h, amb un preu especial per als residents. Bargas també va anunciar  que, entre el juliol i l’agost, es preveu la instal·lació de càmeres de seguretat als carrers pradencs.

El consistori va explicar que es construiran uns nous vestidors a les piscines, així com una nova deixalleria. En el marc de les obres del castell, s’està treballant en la recuperació de la capella, la qual Bargas va definir com «la joia de la corona». L’alcaldessa també va destacar alguns dels pròxims punts a treballar, com la instal·lació de la fibra òptica.

El Parc Astronòmic, més a prop

L’alcaldessa va anunciar que, si tot va segons el que s’espera, la pròxima comissió d’urbanisme del dia 19 aprovarà finalment la construcció de l’observatori del Parc Astronòmic. En aquesta línia, el següent pas després de l’aprovació serà buscar finançament per poder dur a terme la construcció.

Comentarios
Multimedia Diari