Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Pere Muñoz i
el Museu del Ferrocarril, premis Sirga d’Or

Reconeixement dels socis del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE)

| Actualizado a 05 diciembre 2022 23:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) ha lliurat el premi Sirga d’Or, el més important de la comarca i que reconeix el servei o els coneixements d’una persona i una associació, escollides pels més de 400 socis que té avui l’entitat, fundada el 1983 i apadrinada per riberencs de la talla d’Artur Bladé Desumvila, Carmel Biarnés i Dolors Cabré.

La Sirga d’Or a la trajectòria personal ha estat per al flixanco Pere Muñoz. Els finalistes han estat Joan Pujol de Móra d’Ebre i Julio Monfort, nascut a Vilafranca dels Ports i resident a Móra d’Ebre.

Muñoz va voler compartir i fer extensiva amb la resta de nominats el premi que li va lliurar la presidenta del Consell Comarcal (càrrec que ell també va ocupar), en reconeixement de la seva trajectòria professional, política, també com a primer alcalde democràtic de Flix amb 24 anys, director i cap d’estudis de l’Institut de la Ribera Nord, senador, membre actiu de la societat civil de Flix i la Ribera, amant de la història i sirgador incansable. Actualment, ja jubilat, gaudeix fent d’avi i col·laborant en tot allò que li demanen.

Muñoz va confessar sentir-se «molt afortunat», ja que per ell la Sirga d’Or «no és fruit d’un treball individual, sinó dels molts amics i companys de viatge amb qui he tingut la sort de coincidir i que també treballen, incansables, al CERE, al Consell, a la Cana, a l’Ajuntament de Flix... arreu on he estat».

En la categoria d’entitats el premi ha estat per al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, ja nominat en altres edicions. Va rebre la distinció pels seus 21 anys de trajectòria, recuperant el patrimoni ferroviari de la Ribera, amb la particularitat que molts dels seus membres són originaris d’altres indrets del país i d’Europa. L’encarregat de pujar a l’escenari va ser el seu president, Jordi Sasplugas, molt satisfet amb la Sirga d’Or pel reconeixement al «treball desinteressat dels voluntaris de l’entitat per posar en valor un patrimoni que ens uneix i que busca noves fórmules com a revulsiu i dinamitzador cultural, econòmic i turístic de la comarca». La Sirga d’Or «demostra que la nostra entitat ha arrelat a la comarca i és un orgull formar part d’aquest ADN de la Ribera», ja que «sempre l’hem defensat i la defensarem com els que més per tirar endavant un projecte que en un futur portarà moltes satisfaccions». Els nominats en aquesta categoria eren també Lo Rascle de Móra d’Ebre i Ràdio Flix.

Per al president del CERE, Josep S.Cid, tots ells són «hereus dels nostres sirgadors, constants i esforçats, plantant cara als vents contraris, persistint en el nostre treball de fer comarca, poble a poble, gràcies a una complicitat mai no dita, entre persones diverses, que suma». Per la seua banda, la presidenta del Consell, Gemma Carim, va destacar la Ribera d’Ebre com una «comarca polièdrica, rica en valors i patrimoni material i immaterial».

Comentarios
Multimedia Diari