Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El futur de la sanitat a les comarques de Tarragona, a debat al Diari

Organitzat amb el suport de la Generalitat, analitza aquest matí aspectes com l’atenció primària o la falta de professionals

29 marzo 2023 17:24 | Actualizado a 30 marzo 2023 08:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El sistema de salut és un dels principals pilars de la nostra societat del benestar. L’arribada de la Covid ha representat, sense cap mena de dubte, un abans i un després, que ha obligat els responsables a replantejar el sistema fins ara vigent.

S’ha demostrat que l’atenció primària és el pal de paller de la nostra sanitat, la porta d’entrada a un sistema que està en constant canvi i evolució. En els últims anys, hem après noves maneres de demanar hora al metge o de consultar els nostres resultats a través de suports digitals. Noves vies d’accés que sembla que han arribat per quedar-se.

En l’àmbit més territorial, Tarragona i la demarcació tenen per davant desafiaments interessants en els pròxims anys. El més destacat és la construcció del nou Hospital Joan XXIII, que es preveu que pugui entrar en funcionament el 2026, i que canviarà el mapa sanitari de la província.

Per altra banda, l’ampliació del CAP La Granja, que també ha de veure la llum en els pròxims mesos. Es tracta d’una reivindicació veïnal, tenint en compte el creixement de Ponent en els últims anys.

De tot això i més es debat aquest dijous en un col·loqui al Diari que compta amb la participació del director d’Atenció Primària de Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp, Ramon Descarrega Queralt; el cap d’infermeria de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Jesús Esteve Ferran; i la gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona de la Generalitat de Catalunya, Imma Grau Farrús.

Comentarios
Multimedia Diari